• +45 28892720
  • ridgebackthukela@gmail.com

Ridgeback dagene 2019 og DM kvalifikation!

Ridgeback dagene 2019 blev i år afholdt i Billund, fra den 31. aug til den 1. sept. Vejret var skønt og der var super god stemning, både i udstillingsringen og på konkurrencebanerne.

Lørdag stillede både Barika og Imani op i NW1. Barika fik sin NW1 titel med 100 point og 1 fejl. Torben var lidt ærgerlig over den fejl de fik, da Barika ellers ville have vundet klassen på suverænt hurtigste tid. Barika måtte tage til takke med at blive: 3. vinder samlet, 1. vinder i beholdersøg, 1. vinder i udendørssøg og 2. vinder i indendørssøg.

Imani blev udstillet i, både lørdag og søndag, under henholdsvis Diane Stratton og Denise Flaim. Begge dage fik hun Excellent med CK og 3. bedste champion tæve.

Søndag stod den på rally og LP for begge hunde. Barika stillede i rally ekspert og hun havde den skønneste energi på banen. Vi mødte mange nye skilte og måtte lave et par ommere. Desværre blev der dømt hårdt og Barika endte med ikke at bestå. Imani stillede for første gang i rally øvet og modsat Barika, så virkede Imani næsten som om, at hun ikke var vågnet, hvilket betød, at hun var noget sløv at få med rundt på banen. Også Imani måtte tage til takke med ikke at bestå.

Imani stillede med ny fører i LP, hvilket bestemt ikke kunne ses. Hun og Torben gik en rigtig fin LP1 og det rakte til en 1. præmie og 2. vinder på dagen. Barika stillede som eneste hund i LP3 og med et par upsere, så hev hun en 3. præmie hjem og blev 1. vinder på dagen.

På vej hjem fra et par skønne, veltilrettelagte Ridgeback dage, fik vi besked fra Frank og Marianne, som ejer Thukela Chisisi Of Ajabu, aka Kali. De kunne fortælle, at Kali havde bestået sin første 1000m/40t prøve ved Terrier Klubbens Schweiss prøve på Bornholm. Kali havde ikke blot bestået, men bestået med de højeste karakter, som man kan opnå, og hermed også kvalificeret sig til DM i schweiss i 2020. Det er helt utrolig imponerende og vi kan kun være topstolte. Kali er den anden Ridgeback som har bestået 1000m/40t, den første var vores egen Barika.

Dorte Alsing Øtoft