Luft hunden i snor op til nytårsaften: Luftning af hunden bør ske i snor under hele turen – især de sidste par dage op til nytårsaften. Mange hunde bliver nervøse og forsøger at flygte, hvis de bliver chokeret over en højlydt raket. Omvendt vil nogle hunde også forsøge at fange fyrværkeriet, og hvert får dyrehospitalerne hunde ind, som har fået fyrværkeriskader.

Luft hunden længe om eftermiddagen på selve nytårsaften: Sørg for at lufte hunden grundigt og længe om eftermiddagen. En god lang tur – og gerne længere end I plejer at gå – kan gøre hunden lidt trættere om aftenen. Husk snoren, så hunden ikke stikker af, hvis den bliver chokeret over uvante lyde, som fyrværkeri jo er.

Afled hundens opmærksomhed: Straf ikke hunden, hvis den viser utryghed. Og ynk den heller ikke. Forsøg i stedet at aflede hundens opmærksomhed med lidt sjov leg, træning eller noget andet hunden holder af. Hvis din hund er utryg og gemmer sig, så lad den være på sit gemmested. At lokke eller trække den ud vil kun øge usikkerheden.

Træk gardinerne for, så hunden ikke kan se lyset: Træk gardinerne for, så hunden ikke kan se alle lysglimtene. Hunden kan sagtens forbinde lysglimt med den ubehagelige lyd, som fyrværkeri kan være.
Tænd også for musikken – og gør det gerne i god tid inden middagen. Et konstant lydniveau er godt til at »skjule« de store brag udenfor.

Lad aldrig hunden være alene hjemme: Giv hunden et tyggeben eller sørg for at aktivere den i løbet af aftenen med legetøj. Det kan fjerne fokus fra det ubehagelige.
Lad aldrig en hund, der er bange for fyrværkeri, være alene hjemme.

Pas på poterne i dagene efter nytår: Smadret glas og nedfaldent fyrværkeri findes på mange veje i dagene efter nytårsaften. Glasskår kan gøre ondt på hundepoter, så vær opmærksom, når I går tur.
Pas på raketaffald. Afbrændte raketter ligge overalt, og de kan give opkast og mavepine, hvis de bliver indtaget af en nysgerrig hund. Raketpinde splintres let og er ikke hundelegetøj.

 

En lille julehilsen fra Anan og hans familie
Anan og Baloo slapper af