• +45 28892720
  • ridgebackthukela@gmail.com

D-kuld, 2020

Vi har besluttet, særligt efter at Kali er gået tom, at vi ikke ønsker at inseminere Imani. Hanouk har fået konstateret, at hans sædkvalitet ikke er i top pt. pga. anaplasmose. Vi har derfor valgt en af de hanhunde i Danmark, som vi har haft et særdeles godt øje til, og som vi gerne ville have brugt til et af Imanis senere kuld. Heldigvis var Juani Bayani Jabali klar til at tage på date med Imani, nogle år før vi havde tænkt. Tak til Dorthe og Sven fordi vi har fået lov til at bruge jeres skønne Jabali-dreng.

Jabali er en usædvanlig selvstændig og frygtløs Ridgeback med et stærkt legegen. Han skræmmes ikke af, hverken mudder, vand eller regnvejr, hvilket han beviste i slutningen af 2019, da han ved en schweissprøve i Tranum Klitplantage fik en 1. præmie på 1000m/20t, hvor han undervejs på sporet måtte gå i vand til maven.

Hvis man har interesseret sig bare en anelse for schweiss arbejde, så kan man næppe have undgået at have bemærket Jabalis suveræne præstationer på sporet. Jabali er kun lige fyldt to år, men har allerede opnået imponerende resultater. Han er både dansk- og svensk sporchampion og har bestået 1000m/40t med en 1. præmie og har dermed muligheden for at stille til DM i schweiss.

Jabali har ikke kun gjort det godt på sporet, men også i udstillingsringen har han et flot CV. Jabali er i vores øjne en kraftig og kompakt hanhund, som er godt vinklet og med stærke benstammer, men vigtigst af alt med et skønt temperament og et godt arbejdsgear på både schweiss og til lurecoursing. Jabali har en spændende stamtavle, med flere afrikanske linjer, og vi tænker, at denne kombination af Jabali og Imani er særdeles interessant.

SEVCH DKSCH(V) Juani Bayani Jabali, DK08790/2018
Født: 20.04.2018
68 cm
HD: A/A(fri)
AD: 0/1
OCD: fri
DM: N/N(fri)
Dilute: Dd(bærer)
EOAD: fri
JME: fri
Ridge: R/R
Komplet og korrekt saksebid

Som det kan ses, så er Jabali bærer af et gen for Dilute. Dette er dog intet problem idet, at Imani ikke er bærer. Den eneste betydning det har for hvalpene er, hvis en af Jabali og Imanis hvalpe ønskes at indgå i avl, så er det vigtigt, at hunden testes, inden der vælges avlspartner. Se evt. nedenstående billede som giver et godt indblik i Mendels love, som med rette anses for grundlæggende, for læren om anlægsenheder ved arvelighed.

Vi glæder os rigtig meget til vores kommende D-kuld og står klar til at skabe de bedste opvækstbetingelser de første otte uger af deres liv. Alle de hvalpekøbere, som står på vores venteliste, vil selvfølgelig blive kontaktet så snart, at Imani er konstateret drægtig. Vi skriver ikke flere på ventelisten til dette kuld.