Månederne er gået og vi har ikke været særlig aktive på denne side, hvilket mest skyldes, at vores computer med fotoredigeringsprogrammet er gået i stykker og derfor er der ikke kommet billeder længe. Vi har dog en masse liggende, fra bl.a. hvalpetræning som vi glæder os til at dele med jer.

Awena flyttede hjemmefra den 2. september. Det var en rigtig hyggelig tid for både os og Zola med kun en hvalp. Dagene med Awena stod på masser af socialiseringstræning og hundeleg med mor.

Zola og jeg trænede i samme periode til lydighedsprøve, hvilket vi bøvlede meget med… Zola ville pludselig ikke modtage en dækkommando og valgte hver gang at kigge væk… Vi droppede prøven da jeg på ingen måde havde lyst til, hverken at gøre mig selv eller racen til grin. I samme periode bemærkede jeg en tydelig adfærdsændring i forhold til hvalpene på træningspladsen og andre hunde generelt. Zola begyndte at vise tænder hver gang andre hunde snusede til hende, hvilket bestemt íkke er noget hun plejer at gøre. Frustrationerne var store og jeg tog efter en lang snak med Alexandra og Katrine afsted til ledmanipulation hos Lone Fabricius Jørgensen “The Touch”, og Lone konstaterede at Zolas bækken havde forskubbet sig med 5 centimeter i venstre side – altså VOLDSOMME smerter. Zola har herefter været den “gamle” Zola igen, men skal dog lige forbi Lone igen til et ekstra  tjek/opfølgning.

I efterårsferien blev vi kontaktet af Aleksandra som har Frk. Hvid/Almasi. Aleksandra kunne desværre fortælle, at der er fundet en sinus ved Almasis øre. Alekandra havde bemærket en bule ved øret og fik Helle Lauridsen fra Ridgeback klubben til at tjekke den. Helle og Aleksandra tog Almasi til dyrlægen som endelig konstaterede, at det var en sinus. Helle siger, at det er anden gang i Danmark, at der er fundet sinus ved øret og at sinustjekkeren fra Sjælland og vores dyrlæge ikke har haft en chance for at finde den, da den først er blevet tydelig efter, at den er blevet aktiv :-( Almasi skal derfor opereres den 15. november. Det er rigtig øv, mest for Almasi og hendes nye familie, men både os som opdrætter, sinustjekkeren og vores dyrlæge er da ærgelige og triste over, at den ikke blev fundet medens Almasi boede her. Det er aldrig sjovt at sælge en “rask hund” som så viser sig at være syg. Nu krydser vi så fingre for, at operationen går fint og at Almasi bliver en rask, glad og dygtig familiehund :-)

I denne weekend kom Frk. Lilla så hjem til os, da Anita og Jimmi ikke længere har mulighed for at have hende. Rigtig trist for både dem og Frk. Lilla, men bedre nu end senere. Vi går nu og overvejer om, hvorvidt vi har mulighed/tid for at beholde hende eller om vi skal finde et nyt hjem, hvor hun får det dejligt. Hun er simpelthen en rigtig skøn tæve som er snydt ud af næsen på Zola. Hun er super opmærksom på sin fører og en meget lærernem lille pige. Zola og hun hygger sig med masser af leg og ballade.

Ellers håber vi bare, at alle vores hvalpe har det rigtig godt og at deres nye familier har glæde af dem. Vi nyder jeres fortællinger og billeder – det er skønt at kunne følge dem.

Tillykke til vores skønne Zola og hele Sowetos B-kuld
Anan - kuldets første præmiehund