Soweto Bonolo Zola
Zola er vores femte familiemedlem, og hvilket familiemedlem! Zola er fra et kuld på 10 hvalpe, født den 26. august 2009, hos Kennel Soweto. 

 

Stamtavlenr. DK17773/2009

Højde 62 cm
Vægt 32 kg
HD: A/A(fri)
AD:0/0(fri)
DM: N/N(fri)
Dilute DD(fri)
EOAD: Fri
JME: N/N(fri)
Komplet og korrekt saksebid
Stamtavle(tryk på stamtavle)

Zolas titler: DKRLCH LP1 RBM RØM

1. præmie: Schweissprøve 3t/400m.
2. præmie: Schweissprøve 20t/400m.

1. præmie LP1(Lydighedsprøve)

RBM(Rally Begynder Mester)
RØM(Rally Øvet Mester)
DKRLCH(Dansk Rally Champion)

Årets LP1 hund, i RR-klubben, 2013/14
Året Rally Øvet hund, i RR-klubben, 2015/16
Årets Rally Ekspert hund, i RR-klubben, 2016/17

Bedste Schweisshund 20t/400m ved RR-dagene 2015
Bedste LP2 hund ved RR-dagene 2015

Zola blev, på Rhodesian Ridgeback udstillingen, i St. Merløse den 16. oktober 2011, bedømt i åben klasse med præmieringen “Excellent”, og fik følgende udstillingskritik: “excellent type, proportions, bones, feet, hindquarteres, very good shoulder, ridge, excellent expression, very good movement”. I Karlslunde den 22. september 2013, på Rhodesian Ridgeback udstillingen, blev Zola bedømt i åben klasse med præmieringen “Excellent”, og fik følgende udstillingskritik: “4 år gammel, feminin tæve, udmærket størrelse og proportioner, hoved med kønt udtryk, korrekt saksebid, mørke øjne, udmærket hals og overlinje, korrekt ridge, velvinklet, udemærkede bevægelser, dejligt temperament”.

Zola er en rigtig familiehund som helst lå sammen med alle andre i sofaen, men herhjemme er sofaer og senge hundefrit område. Udover at være en rigtig hyggehund, så bruges Zola også som løbemakker og hendes glæde ved at komme ud og strække igennem betyder, at hun fast hveranden morgen får hevet “husets frue” ud af sengen, undtagen når det bliver koldt, mørkt og vådt, så foretrækker hun at blive i sin seng hele dagen. Zola elsker at træne, og træner gerne i en uendelighed, hvis hun kan se mening med det hun bliver bedt om. Zola har gået til hvalpemotivation og lydighedstræning siden hun var hvalp. Vi synes, det er sjovt at træne mange forskellige ting med Zola, så udover almindelig og sjov aktivering af hendes “små grå” i hverdagen, så har vi dyrket alt fra lydighed, rally, agility, ringtræning og kropskontrol. Det er en fornøjelse at træne med hende – hun er god til at bruge sit hoved og tager alle udfordringer op, så længe der er nok godbidder. Zola sælger gerne sig selv for en frikadelle. <a

Når tiden tillader det, cirka én gang om ugen, er Zola ude og gå schweiss, hvilket hun virkelig nyder – hun har en power og energi, som er uden sammenligning med noget andet hun laver. Hvis Zola kunne lege med andre hunde hele dagen, så gjorde hun det gerne. Hun er en dejlig og meget nem hund at have sammen med både store og små hunde. Zola elsker at lege voldsomt sammen med andre store hunde, og i særdeleshed med Ridgebacks, men hun holder bestemt også af “fangelege” med små hunde. Zola går bestemt heller ikke af vejen for at lege med os og der er ingen tvivl om, at hun synes trække lege, stjæle havehandske og boldlege(i en kortere periode) er noget af det sjoveste. Zola er for os en helt særlig hund, pga. hendes humor og helt særlige tilgang til verden. Hun opfører sig som en dronning og hun letter bl.a. ben som en anden hanhund og markerer sin tilstedeværelse på alle gåture.

Zola kaster sig ikke hovedkulds ud i ukendte situationer og det ses, at hun overvejer konsekvenserne, de mulige farer eller på anden måde prøver at reducere risici. Varsomhed er et karaktertræk hos Ridgebacken, og det kan se nærmest kujonagtigt ud, men oprindeligt handlede det om at sikre sin overlevelse og undgå at blive såret i den vilde natur. Zola er efter vores mening verdens skønneste og gladeste hund. Det reserverede karaktertræk hos Ridgebacken, ser vi tydeligt hos hende, og i praksis betyder det, at hun kun elsker sin nærmeste familie. Alle andre, specielt mennesker hun ikke har set før, vil opleve, at hun er uinteresseret i kontakt og ofte trækker sig lidt tilbage ved kontaktforsøg. Der kommer masser af mennesker i vores hjem, og det er en fornøjelse at se, hvilken ophøjet ro Zola udviser, særligt overfor små børn og deres viftende hænder, pludselige bevægelser mm. Mange som enten har været bange, eller ikke har brudt sig om hunde, er gået herfra med helt nye billeder af at være sammen med hunde. Zola er en enestående vagthund, og hun gør tydeligt opmærksom på, når der kommer besøg, men så snart at vi har budt indenfor og hun har hilst på gæsterne, lægger hun sig over på sin pude. Hun er ALT, hvad vi ønskede os af en hund.